Mit kell tudni a napfény egészségügyi előnyeiről

A növények és a növények növekedésének előmozdításától az emberek melegen tartásáig, a napfény elengedhetetlen az élethez. Ezenkívül sokan élvezik a napfény érzését, és egyre több bizonyíték áll rendelkezésre annak számos egészségügyi előnye alátámasztására.

Széles körű tudatosság annak a ténynek, hogy a napsugárzás túl sok expozíciója miatt a bőrrák miatt az emberek óvatosak voltak a napsütéses eltöltések miatt.

Ugyanakkor ugyanolyan fontos, hogy az emberek megvédjék magukat a túl sok naptól, azt is gondoskodniuk kell arról, hogy elegendőek legyenek a napfény egészségügyi előnyeinek élvezéséhez. A megfelelő egyensúly megtalálása elősegítheti az embereket a D -vitamin optimális szintjének fenntartásában, és élvezheti a napsütéses nap mentálhigiénés előnyeit anélkül, hogy veszélybe kerülne.

Olvassa tovább, hogy többet megtudjon a napfény különféle egészségügyi előnyeiről.

A napfény egészségügyi előnyei

A napfény összes egészségügyi előnye, amely a testben a D -vitamin előállításának folyamatát kezdeményezi. Amikor az UVB sugarak elérik az emberi bőrt, kölcsönhatásba lépnek az ottani 7-DHC fehérjével, hogy D3-vitamint termeljenek.

Az emberek D -vitamint kaphatnak étrendjükből és kiegészítőkből, de a napfény fontos forrása ennek az alapvető tápanyagnak. A D -vitamin szükséges ahhoz, hogy a kulcsbiológiai folyamatok a testben zajlanak. Előnyei között szerepel:

A kutatók megjegyezték a kapcsolatot a Napnak való kitettség és az alacsonyabb vérnyomásszint között, csökkentett halálozási arányokkal a szív- és érrendszeri problémák miatt. Azt sugallják, hogy a napfénynek való kitettség kiváltja a bőrt a nitrogén -oxidok tárolásainak felszabadítására, amelyek az artériák tágulását eredményezik, csökkentik a vérnyomást, és csökkenthetik a metabolikus szindróma hatását.

Más kutatások szerint a megnövekedett Nap -expozíció megvédheti az embereket a következő betegségektől is:

A napfény szintén támogatja a jobb alvást, és meghatározza az emberek cirkadián ritmusát azáltal, hogy szabályozza az emberek szintjét. szerotonin és melatonin.

Tudjon meg többet az alvás egészségügyi előnyeiről.

A napsütés általában az embereknek jól érezheti magát, és ennek a hatásnak számos tudományos oka van.

Ezek egyike az, hogy az UVB-sugaraknak való kitettség miatt az emberi bőr béta-endorfinokat termel, amelyek hormonok, amelyek csökkentik a fájdalmat. Egyéb előnyeik a következők:

Tudjon meg többet a D -vitamin egészségügyi előnyeiről.

Miért találnak keményen a napfény hiányát?

Napok napsütés nélkül sok ember számára nehéz lehet, de egyesek úgy találják, hogy a napfény mentális egészségügyi előnyei anélkül, hogy másoknál nagyobb kihívást jelentenek. A Nemzeti Mentális Egészségügyi Intézet azt állítja, hogy a következő jellemzők nagyobb mértékben kockáztatják az embereket a depresszió és a szezonális érzelmi rendellenességek kialakulásának (SAD) kialakulásának kockázatával:

Figyelembe kell venni is. hogy az 5 -ből 4 -ből 4 -ből 4, nő.

Depresszió és SAD

A SAD a depresszió speciális típusa. A tünetek akkor alakulnak ki vagy súlyosbodnak, amikor a napok rövidebbek, és javulnak, amikor a napok hosszabbak lesznek.

Az északi féltekén ez azt jelenti, hogy a szomorú emberek januárban és februárban a legintenzívebb tüneteket fogják tapasztalni. A kutatók szerint az Egyesült Államokban az emberek 1,5–9% -a szomorú lehet.

Noha az emberek számára gyakori, hogy a „téli blues” varázslatok vannak, a SAD diagnosztizálható állapot, amely jelentős hatással lehet az emberek mentális egészségére.

A depresszió más formáihoz hasonlóan az SAD zavarja az emberek azon képességét, hogy megélhesse mindennapi életét, és alacsony hangulatot okoz, amely legyőzhetetlennek érzi magát. Az emberek elveszíthetik azt a képességet, hogy örömet találjanak olyan tevékenységekben, amelyeket valaha szerettek, nehezen gondolkodnak, vagy értéktelennek érzik magukat. Észrevhetik az alvási és étkezési szokásaik változásait is.

A napfény alternatívái

Mind a SAD, mind a depresszió kezelhető. A gyógyszerek és a terápia egyaránt hatékonyak lehetnek, és néhány beavatkozás kihasználja a napfény egészségügyi előnyeit.

Ezek a beavatkozások lehetővé teszik az emberek számára, hogy más módszereket találjanak e egészségügyi előnyök elérésére, ami különösen fontos az emberek számára, akik:

Az orvosi hírek manapság szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származnak. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával. cardione fórum https://harmoniqhealth.com/hu/cardione/

Contents